Coaching2You-Medium-e1454401757586Corina van den Broek vertelt over de oprichting van Coaching2You.

“In 2012 kreeg ik borstkanker. Tijdens en na dat ziekteproces maakte ik nog enkele ingrijpende gebeurtenissen mee in mijn gezin, familie en omgeving. Toen ook nog mijn werk - waar ik 7 jaar als mede-eigenaar, gedurende 23 jaar met zoveel passie en plezier in had gewerkt - ophield te bestaan, waren de pilaren van gezondheid, privé en werk onder mijn leven behoorlijk verzakt.

Zelf ervaarde ik dat het niet gemakkelijk is om jezelf weer op de rails te zetten na gebeurtenissen met zoveel impact. Die verhalen hoorde ik terug van andere mensen die met o.a. heftige ziektes en gebeurtenissen te maken hadden. Ook zij hadden problemen om weer aansluiting te vinden op de werkvloer en in de maatschappij. Voor jezelf is het leven tijdens de ziekte of gebeurtenis stil blijven staan. Daarbuiten gaat alles door. Je werk en je sociale leven. Gelukkig had ikzelf mijn koersfiets nog.

Mijn grote passie is sport en in het bijzonder wielrennen. Al bijna 25 jaar fiets ik wekelijks fanatiek recreatief en ga grote uitdagingen daarbij niet uit de weg. Na mijn ziekte schreef ik het boekje Neeltjes Tour over mijn ziekteproces en werd ik één van de initiatiefneemsters van De Verbeeten Challenge. Een fietstocht voor Het Verbeetenfonds om geld in te zamelen voor de regio West-Brabant tegen de ziekte kanker. Als bestuurslid ben ik nog steeds betrokken bij deze mooie fietstocht en uitdaging.

Het gevoel dat je aansluiting mist, kan je onzeker maken over wie je bent en wat je wil. Daar hoeven overigens geen grote gebeurtenissen aan vooraf te zijn gegaan. De meeste mensen hebben op enig moment in hun leven behoefte aan inzicht in hun kwaliteiten. Destijds ben ik zelf de zoektocht aan gegaan. Zo leerde ik stapje voor stapje mijn eigen krachten waarderen. Het was voor mij een openbaring dat mijn eigen ervaringen en vaardigheden samen kunnen komen in een nieuwe stap. Ik ben er van overtuigd dat dat voor veel mensen op gaat en wil mensen daarin graag begeleiden.

In Coaching2You combineer ik mijn ruim 23 jaar ervaring in het bedrijfsleven (o.a. in commerciële zaken, management, personeel en PR), mijn ondernemerschap, opleidingen en mijn sportmentaliteit met mijn persoonlijke ervaringen.

Zo ondersteun en begeleid ik mensen en teams om hun capaciteiten volledig te benutten en hun doel te behalen.”

Corina van den Broek is gecertificeerd life coach.

Voor bedrijfs- en teamcoaching werkt Corina nauw samen met Rinie van Tilburg en Ad van Broekhoven.

Dit zeggen klanten over Coaching2You.